Експерти: Українські суверенні папери є переоціненими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Українські суверенні папери є переоціненими

Фондовий ринок
334
Українські суверенні папери є переоціненими з врахуванням фундаментальних показників країни. Така думка міститься в аналітичному огляді інвестиційної компанії Phoenix Capital.
Як відзначають аналітики, в порівнянні з суверенними єврооблігаціями країн СНД дебютний випуск облігацій Білорусі є привабливою торгівельною ідеєю. В даний момент "Білорусь-2015" торгується за ціною 102,3%. Прибутковість випуску знизилася до 8,2%, тоді як прибутковість "України-2016" складає 6,5%. Різниця в прибутковості, на думку аналітиків, не співвідноситься з фундаментальними показниками двох країн і повинна змінитися в середньостроковому періоді.
В огляді йдеться, що сильна економічна статистика із США сприяла відновленню попиту на ризикові активи, до яких належать і єврооблігації України. Проте в разі появи ознак другої хвилі кризи український ринок єврооблігацій знову піде в мінус.
Аналітики повідомляють, що українські єврооблігації зростали в ціні протягом минулого тижня. Найбільше угод укладалося щодо суверенних випусків - короткострокові папери зросли на 0,5 процентного пункту, а довгострокові додали 1,5 пункту. При відновленні попиту на суверенні бонди зросли короткі облігації Києва. Найбільш волатильними минулого тижня були облігації "Укрексімбанк-2016": їх ціна знизилася до 94,5% номіналу, проте незабаром папір відіграв падіння.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас