Референдум не вдався, парламент треба розпускати? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Референдум не вдався, парламент треба розпускати?

Казна та Політика
791
Кількість тих, хто взяв участь у референдумі щодо виборів президента Молдови склала трохи більше 25% виборців без даних з трьох районів країни та виборчих ділянок з-за кордону, такими є попередні дані, повідомили РІА “Новости” в молдавській ЦВК.
За даними екзит-полу в Кишиневі, 89 відсотків з них висловилися за всенародне обрання президента (а не в парламенті, як нині). Проте для визнання референдуму таким, що відбувся, необхідна участь 33% виборців.
Деякі з керівників Молдови вже виступили перед журналістами зі своїми коментарями, що пояснюють низьку явку виборців.
Тимчасово виконуючий обов`язки президента країни Міхай Гімпу звинуватив у цьому опозицію в особі партії комуністів та неузгодженість влади. При цьому Гімпу вимушений був констатувати, що в разі провалу референдуму, він, згідно із законом, повинен буде розпустити парламент і оголосити дострокові вибори.
Прем`єр-міністр Володимир Філат, скептично оцінивши ймовірність визнання референдуму таким, що відбувся, зауважив, що "ніякої трагедії не сталося, потрібно діяти далі, виходячи з положень законодавства". "Це означає, що нинішній парламент повинен бути розпущений і призначені нові парламентські вибори. Коли це буде, ми повинні обговорити. Я наполягатиму на проведенні виборів найближчим часом", - сказав Філат.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас