Тернопіль пропонує ввести для чоловіків податок на бездітність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тернопіль пропонує ввести для чоловіків податок на бездітність

Казна та Політика
5366
Тернопільська міська рада закликала керівництво держави ввести відрахування для чоловіків, які, досягши 25-річного віку, не виховують дітей.
Про це говориться у зверненні депутатів до президента України Віктора Януковича, голови Верховної ради Володимира Литвина, прем'єр-міністра Миколи Азарова, прийнятому на сесії міськради за ініціативою секретаря ради Тараса Білана.
В документі сказано, що Тернопільська міська рада глибоко стурбована зменшенням кількості населення України з 52,2 мільйонів осіб на кінець 1993 року до 45,8 мільйонів чоловік на липень 2010 року.
"На сьогодні темпи зменшення чисельності населення в Україні одні з найвищих в Європі - 0,8-1,1% на рік. За прогнозами американської дослідницької організації Population Reference Bureau, чисельність населення України в найближчих 40 років зменшиться на 10 мільйонів осіб. За даними експертів, в 2050 році чисельність скоротиться до 35,3 мільйонів осіб. Причиною такого зниження є невисока народжуваність", - переконані депутати.
Вони закликали керівництво держави прийняти законодавчі акти, які стимулюватимуть збільшення народжуваності. "Зокрема, пропонуємо ввести обов'язкові відрахування з осіб чоловічої статі, яким виповнилось 25 років і які донині не виховують хоч би одну дитину, в розмірі не менше 6% від заробітної плати", - говориться у зверненні.
Направити отримані кошти депутати міської ради пропонують на потреби дитячих будинків, дитячих садів, шкіл.
Білан пояснив, що ініціював звернення у зв'язку з тим, що Україні загрожує виродження нації. "Ніхто зараз про це не говорить, але скоро ми зіткнемося з проблемою невиплати пенсій. Тому що пенсіонерів буде багато. Замість цього молоді, яка б могла платити пенсійні відрахування, - недостатньо. Зараз ми маємо бомбу сповільненої дії", - сказав Білан
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас