"Ъ": "Надра" заробить на газі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": "Надра" заробить на газі

Казна та Політика
1960
Банк "Надра" отримав нових вигідних клієнтів. У серпні він почав видачу зарплати співробітникам "дочки" НАК "Нафтогаз України" - компанії "Укргазвидобуток". Переведення здійснювалося на тлі конфлікту з колишнім партнером компанії - Укргазпромбанком - і може бути пояснений низькими тарифами банку "Надра". Експерти прогнозують, що для стабілізації роботи банку в нього можуть бути переведені і рахунки "Нафтогазу".
Вчора в банку "Надра" повідомили, що почали обслуговувати рахунки "дочки" НАК "Нафтогаз України" - "Укргазвидобутку". Компанія відкрила в банку поточний рахунок і підписала договір на обслуговування зарплатових карт, яке почалося в серпні. Повідомлення банку з'явилося всього через тиждень після конфлікту "Укргазвидобутку" з Укргазпромбанком. Банк встановив обов'язковий залишок по кожному рахунку у розмірі 60 грн., внаслідок чого на рахунках 6,2 тис. співробітників (третина від загальної кількості) заблоковано 370 тис. грн. У прес-службі "Укргазвидобутку" не змогли підтвердити факт переведення рахунків в "Надра". В Укргазпромбанку і "Нафтогазі" отримати коментарі не вдалося.
За даними НБУ, на 1 липня банк "Надра" займав п'яте місце за кількістю емітованих карт - 1,7 млн (на 1 жовтня 2008 року - 4,7 млн карт), з них активних - 124 тис. Банкоматна мережа скоротилася з 1207 до 780 одиниць.
Переведення рахунків "Укргазвидобутку" може бути початком активної роботи банку з іншими держпідприємствами. Раніше в банку "Надра" заявляли, що з липня почалося планомірне переведення на комплексне обслуговування до установи групи підприємств нафтогазового сектора України. У прес-службі банку уточнили, що рахунки інших "дочок" "Нафтогазу" поки до них не переведені. В цілому, в червні-липні "Надра" збільшив кількість зарплатних проектів на 50 - до 1200, випустивши 21,5 тис. карт. Їх загальна кількість досягла до 1 серпня 133 тис. (до кризи складала 2,7 млн - в 20 разів більше).
Залученню нових клієнтів сприяють лояльні умови розрахунково-касового обслуговування. У банку "Надра" повідомили, що якщо зарплатний фонд підприємства не перевищує 100 тис. грн., то комісія за перерахування коштів на рахунки співробітників складає 0,5%, якщо вище - 0,3%. Для бюджетних організацій тариф складає всього 0,15%, тоді як в інших банках - близько 1%. В Укргазпромбанку тарифи вчора не змогли повідомити. Співпраця може бути вигідна обом сторонам.
"Цей проект може бути частиною процесу рекапіталізації банку - держава бере установу під контроль і забезпечує її адекватним фінансуванням шляхом переведення рахунків держкомпаній, - вважає директор інвестиційно-банківського департаменту ІК Dragon Capital Максим Нефьодов.- Для банку здобуття такого клієнта є великим плюсом, оскільки співробітникам таких компаній платять зарплату вчасно. В банку 'Надра' велика мережа банкоматів, і він є одним з лідерів по емісії карт, маючи великий досвід роботи із зарплатними проектами, тому для співробітників "Укргазвидобутку" таке переведення має бути зручним". Переведення рахунків нафтогазової компанії логічне, бо другим інвестором банку має намір стати Дмитро Фірташ, який володіє активами в цій сфері.
"Поступово і рахунки 'Нафтогазу' можуть бути переведені в 'Надра', внаслідок чого Дмитро Фірташ отримає не проблемний банк, а установу з хорошими платоспроможними клієнтами", - говорить заступник голови правління одного з банків.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас