Фондовий ринок. Підсумки дня: безідейні торги при низькій активності інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: безідейні торги при низькій активності інвесторів

Фондовий ринок
116
За підсумками торгів на російському фондовому ринку в понеділок основні індикатори залишилися практично без змін. Індекс ММВБ піднявся на 0,03% - до 1366,76 пункту, індекс РТС зріс на 0,06% - до 1425,91.
В РТС папери Сбербанку втратили 0,43%, "Роснафти" - 0,41%. "ЛУКОЙЛ" зріс на 0,11%, "Газпром" - на 0,03%. На ММВБ акції Сбербанку опустилися на 0,54%, "Роснафти" - на 0,69%, "Лукойлу" - на 0,11%. "Газпром" додав 0,24%.
Учасники ринку відзначають високу волатильність на торгах в понеділок: індекси кілька разів вирушали то в позитивну, то в негативну зону. На настрої інвесторів негативно вплинула статистика з Німеччини, згідно з якою виробничий індекс PMI за серпень виявився нижчим від чекання аналітиків.
Далі, як відзначає аналітик ФК "Лінія Інвестицій" Антон Шпунтов, із США прийшла приємніша статистика. Індекс загальноекономічної активності від ФРБ Чикаго виявився кращим від чекання. Американські індекси з відкриття "позеленіли" на 0,7-0,8%, що підтримало в моменті і вітчизняні майданчики. Але тривало це недовго. На тлі зниження євро на міжнародному валютному ринку під закриття випарувався і оптимізм з фондових майданчиків.
В цілому ж, на думку аналітика ІК "Файненшл Бридж" Філіппа Лисенка, тиждень на російському фондовому ринку почався безідейно при низьких обсягах торгів. "Найближчими днями ми продовжимо спостерігати бічний рух при слабкій перевазі покупців", - вважає він.
Завтра в США під кінець торгів у Росії очікується вихід даних про стан національного житлового ринку в липні. "Середні прогнози аналітиків говорять про можливість падіння продажів будинків на вторинному ринку за минулий місяць на 13,4%, тоді як періодом раніше зниження склало лише 5,1%, - розповідає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. - Збіг фактичних даних з очікуваними у котрий раз підкреслить слабкість національного житлового ринку у відсутності прямої державної підтримки".
А вранці в Європі будуть опубліковані дані про остаточну зміну ВВП Німеччини за II квартал. Попередні дані по цьому показнику приємно здивували інвесторів, тому можна чекати, що остаточні значення також не розчарують.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас