Українці зберігають гроші "під матрацом" і уникають кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зберігають гроші "під матрацом" і уникають кредитів

Валюта
2114
Частка тих споживачів, хто зберігає готівку, збільшилася з 33% в першому кварталі до 43% в другому кварталі. До таких висновків дійшла компанія GFK Ukraine за результатами дослідження ринку банківських послуг для фізичних осіб за другий квартал 2010 року.
Накопичення в готівці також є найпривабливішим методом збереження і примноження коштів для тих, хто планує економити, так роблять 42% респондентів.
"Ми спостерігаємо зростання частки тих, хто зберігає гроші, і тих, хто планує це робити. Також власні накопичення стають усе популярнішим джерелом фінансування крупних покупок", - прокоментувала старший дослідник компанія GFK Ukraine Ірина Іполітова.
Вона додала: "В той же час велика частина споживачів зберігає готівку, переважно в національній валюті. Це створює потенціал для подальшого зростання вкладників банків".
Крім того, незважаючи на відновлення деякими банками споживчого кредитування, в другому кварталі 2010 року частка користувачів кредитів в Україні продовжувала знижуватися - з 12% в першому кварталі до 10% в другому кварталі.
Споживачі, здійснюючи крупні покупки, почали більше орієнтуватися на власні кошти і накопичення - 60% в другому кварталі, проти 56% в першому кварталі, що дає підстави стверджувати, що відновлення споживчого кредитування буде повільним.
За результатами дослідження, одночасно, в другому кварталі 2010 року спостерігалося зростання зацікавленості населення в заощадженнях. Так, частка користувачів депозитних і ощадних рахунків зросла з 5,9% в першому кварталі до 7,1% в другому кварталі, а частка тих, хто не планує економити, зменшилася з 54% до 48% відповідно.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас