Єна та швейцарський франк зросли в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єна та швейцарський франк зросли в понеділок

Валюта
172
Єна і швейцарський франк зросли в понеділок на хвилі ралі надійних валют, тоді як євро втратив позиції до долара через ослаблення ринку держоблігацій єврозони. Спреди прибутковості 10-річних облігацій Ірландії і Греції і боргових паперів Німеччини розширилися, а вартість страхування їх боргів від дефолту підвищилась, сиггналізуючи про занепокоєння інвесторів з приводу економічного стану периферійних країн Європи.
Швейцарський франк та ієна є валютами для фінансування операцій carry trade і зазвичай зростають в моменти ринкових потрясінь. "Спреди в периферійних країнах збільшилися, акції фінансових компаній і банків дешевшають, і на цьому тлішвейцарський франк дорожчає через зростання попиту на "надійну гавань", - сказав стратег з Lloyds Banking Group Кенет Бро. Курс долара до швейцарського франка зменшився до 1,0400 франка, під час сесії протестувавши рівень 1,0352 франка.
Акції європейських банків дешевшають на 0,8%. Євро втрачає 0,6% до швейцарського франка до 1,3325 франка. До долара євро опустився до 1,281, раніше показавши 1,2836. Курс єдиної європейської валюти також втрачає до єни, опустившись на 0,3% до 109,62 єни.
Японська валюта зміцнюється, не дивлячись на слабкий показник зростання ВВП в II кварталі. Мляве зростання економіки і єни, яке може нашкодити японським експортерам, поставили непросте завдання регуляторам країни на найближчі дні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас