Клюєв: Необхідно кардинально покращити якість підготовки інвестиційних проектів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Необхідно кардинально покращити якість підготовки інвестиційних проектів в Україні

Казна та Політика
163
Уряд створить систему для кардинального підвищення якості підготовки інвестиційних проектів, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв на засіданні урядового комітету з питань розвитку галузей економіки та науково-інноваційної політики, повідомляє його прес-служба.
На засіданні опрацьовано кілька документів щодо підготовки та реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, йдеться про проект постанови Кабінету міністрів України "Про запровадження системи підготовки та відбору інвестиційних проектів в реальному секторі економіки з метою залучення коштів для їх реалізації та надання державних гарантій за запозиченнями, залученими для їх фінансування". Документ спрямований на впровадження комплексного підходу до визначення державних пріоритетів інвестування, забезпечення єдиних принципів взаємодії центральних органів виконавчої влади у ході проведення конкурсних відборів інвестпроектів. Проект постанови також встановлює принцип "єдиного вікна" для подання суб'єктами господарювання всіх форм власності, що мають намір взяти участь у конкурсі проектних пропозицій.
За словами А.Клюєва, важливо максимально спростити адміністративні формальності в процесі підготовки інвестпроектів. Єдиний уповноважений органи влади - Державне агентство України з інвестицій та розвитку - має взаємодіяти зі всіма іншими органами влади та установами в інтересах інвесторів для прискорення реалізації інвестиційних, інноваційних або інфраструктурних проектів, сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас