UBS: Європа рухається до створення фінансового союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS: Європа рухається до створення фінансового союзу

595
Боргова криза в Європі "далеко не закінчилась", і найбільш вірогідним її результатом буде посилення фінансових зв'язків між країнами ЄС, оскільки чиновники прагнутимуть до зміцнення регіону, аби успішніше протистояти подібним кризам в майбутньому, говорять аналітики UBS AG.
"Загальносистемні заходи, котрі діють по всій зоні євро, оголошені і прийняті в останні декілька місяців, вже створили фінансові передавальні механізми, - говорять аналітики UBS Джастін Найт і Ендрю Роуен. - Пропозиції зі створенню Європейського валютного фонду і встановлення жорсткіших санкцій за порушення бюджетних правил означають, що Європа вже принаймні дивиться, якщо не рухається, у бік створення єдиного фінансового союзу".
Чиновники ЄС прагнуть також до кращої координації проектів національних бюджетів. Хоча це один з ключових елементів створення фінансового союзу, протидія з боку деяких урядів демонструє той факт, що європейським країнам потрібно пройти ще довгий шлях повністю від фінансового суверенітету, вважають Найт і Роуен.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас