ЄЦБ: Європейські банки посилили умови кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Європейські банки посилили умови кредитування

412
В квітні-червні європейські банки продовжили посилювати стандарти кредитування компаній і домовласників, оскільки боргова криза в регіоні зменшила їх доступ до фінансування. Як зазначається в огляді Європейського центрального банку (ЄЦБ), банки регіону передбачають, що стандарти кредитування компаній ще більше посиляться в 3-у кварталі.
За останніми статданими, не виключено, що темпи відновлення європейської економіки можуть бути швидшими, ніж очікувалося раніше, що підтримає попит на кредити. Зростання ділової активності у виробничому секторі і сфері послуг регіону несподівано прискорилося в липні, а рівень ділової довіри в Німеччині підскочив до максимуму за 3 роки.
Між тим уряди європейських країн скорочують витрати, і це може уповільнити зростання економіки найближчими місяцями.
В червні зростання обсягу кредитування домовласників і приватних компаній в Європі було максимальним за 20 місяців, склавши 0,3%, свідчать дані ЄЦБ.
В повідомленні банку наголошується, що попит на банківські кредити продовжує підвищуватися, проте негативні наслідки боргової кризи погіршили здатність банків залучати фінансування. У наступних 3 місяці банки чекають збереження труднощів із залученням коштів, хоча і не в такому масштабі, як в 2-у кварталі 2010 року.
В Німеччині стандарти кредитування компаній залишилися незмінними в 2-у кварталі відносно 1-го, враховуючи поліпшення економічного прогнозу і хорошу ліквідність банків, говориться в повідомленні Бундесбанку. Німецькі банки не планують змінювати кредитні умови в 3-у кварталі, зазначають в ЄЦБ.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас