"Кредит-рейтинг" присвоїв Львову рейтинг uaА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-рейтинг" присвоїв Львову рейтинг uaА

181
Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" (Київ) присвоїло Львову довгостроковий кредитний рейтинг uaА. Про це йдеться в повідомленні "Кредит-рейтингу".
Агентство також присвоїло довгостроковий кредитний рейтинг uaА випуску процентних облігацій серій А, В, С Львівській міській раді на загальну суму 292,2 млн. гривень.
Зокрема, агентство присвоїло рейтинг облігаціям серії А на суму 42,2 млн. гривень, серії В на 50 млн. гривень і серії З на 200 млн. гривень.
Прогноз рейтингів - стабільний.
Рейтинг uaА характеризується високою кредитоспроможністю в порівнянні з іншими позичальниками, а також чутливістю рівня кредитоспроможності до впливу несприятливих комерційних, фінансових і економічних умов.
Стабільний прогноз вказує на відсутність на даний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.
Чинники, що підтримують рівень рейтингу: високі темпи зростання обсягу доходів загального фонду бюджету міста без врахування трансфертів впродовж 2005-2008 і збереження в 2009 високого рівня бюджетної забезпеченості міста (розрахунковий обсяг доходів загального фонду бюджету без врахування трансфертів на одного жителя складає 1 337,8 гривень), а також відсутність концентрації надходжень до бюджету по основних платниках податків.
Крім того, підтримує рейтинг перевищення в 2005-2009 окремих показників економічного розвитку міста відповідних показників по країні, зокрема в 2009 обсяг введеного в експлуатацію житла, обсяг роздрібного товарообігу і обсяг інвестицій в основний капітал перевищували середні значення по країні з розрахунку на одного жителя в 1,8 разу, 2,1 разу і 1,3 разу відповідно.
Чинники, що обмежують рівень рейтингу: скорочення прибуткової частини бюджету міста в 2009, що зумовлюється негативними наслідками кризових явищ в економіці, і невисокий рівень виконання плану по доходах бюджету в 1 півріччі 2010.
Також обмежує рівень рейтингу рівень середньомісячної заробітної плати, який нижче середнього по країні і зростання обсягу заборгованості по її виплаті впродовж 2007-2009 при залежності прибуткової частини бюджету міста від надходжень податку з доходів фізичних осіб; високий рівень зносу основних засобів, у тому числі житлового фонду, об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури міста, а також необхідність здійснення значних капітальних вкладень в їх відновлення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас