Точка зору: Колектори у найближчі 2-3 роки зможуть зібрати 15-20% боргів у сфері ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Колектори у найближчі 2-3 роки зможуть зібрати 15-20% боргів у сфері ЖКГ

617
Колекторським компаніям в найближчі два-три роки можуть віддати 15-20% боргів у сфері житлово-комунального господарства з простроченням від 360 днів, вважає комерційний директор групи компаній "Еколл" (eCall), до якої входить колекторська компанія "Вердикт" (Verdict, обидві - Київ), Марія Тугай.
"Попри величезний борг українців за житлово-комунальні послуги, підприємства ЖКГ не дуже охоче йдуть на співпрацю з колекторами. Сьогодні колекторські компанії працюють з менш ніж 1% боргів у сфері ЖКГ. Але вже в найближчі два-три роки ситуація може змінитися і колекторам віддадуть близько 15-20% боргів із простроченням 360 днів і більш ", - повідомляється в прес-релізі групи.
На думку М.Тугай, сьогодні підприємства ЖКГ не йдуть на співпрацю з колекторами у зв'язку з тим, що в бюджетах підприємств не прописані відповідні витрати.
"Головна причина, з якої підприємства ЖКГ неохоче йдуть на співпрацю з колекторами, - відсутність у них в бюджеті статті, що передбачає витрати на повернення боргів", - зазначає М.Тугай.
За даними групи компаній "Еколл", заборгованість населення за житлово-комунальні послуги на сьогодні складає більше 8 млрд грн., у тому числі близько 4 млрд грн. за опалення, 1,8 млрд грн. за квартплату, 1 млрд грн. за газопостачання.
Як повідомлялося, група компаній "Еколл", що надає послуги збору боргів і контакт-центрів (call-центри), в 2009 році збільшила чистий прибуток на 72% - до 10,45 млн грн. За словами гендиректора "Еколл" Олексія Тесленка, 60% прибутків заробив колекторський напрям групи, представлений ТОВ "Колекторна компанія "Вердикт".
Компанія "Еколл" зареєстрована наприкінці 2005 року і почала роботу в 2006 році, спочатку надавала послуги контакт-центрів. За даними групи, зараз в ній працює близько 650 операторів.
За даними компанії, в управлінні ТОВ "Колекторська компанія "Вердикт" за станом на кінець 2009 років знаходилося 3,4 млрд грн. проблемних активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас