Огляд ринків: Підсумки тижня і тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків: Підсумки тижня і тенденції

Фондовий ринок
514
На цьому тижні ринки знову спробують знайти баланс між в основному позитивними результатами компаній і досить неоднозначними індикаторами, які описують стан світової економіки.
А минулий тижні ринки почали у піднесеному настрої на позитивних звітах про фінансові результати Intel, Alcoa та інших компаній. На думку аналітиків Eavex Capital, цей позитивний настрій був повністю зруйнований в п'ятницю, коли Reuters і University of Michigan несподівано відзвітували про значне падіння рівня споживчих настроїв в США. У результаті за тиждень індекс Dow Jones впав на 1%.
Провідні світові компанії продовжать звіти про результати за 2-й квартал 2010 і на цьому тижні. У тому числі, оголосять результати Coca-Cola, McDonald’s, IBM, Caterpillar. Результати очікуються сильними, хоча немає упевненості в тому, що цього буде достатньо для того, щоб змусити ринки рухатися вгору.
Тиждень буде мало насиченим в плані публікації макроекономічних даних з США. В основному будуть оголошені цифри, що стосуються будівництва і продажу нових будинків. Також ринок чекатиме виступу Бена Бернанке в середу (21 липня) і четвер (22 липня) в надії отримати додаткові відомості про заходи, які уряд США може прийняти для того, щоб не допустити сповзання економіки США в нову рецесію.
Важливою подією цього тижня буде публікація в п'ятницю результатів стрес-тесту європейських банків. Якщо результати будуть позитивними, це може створити позитивне тло на закритті ринків в кінці тижня.
Індекс UX за минулий тиждень втратив 1,9% закрившись в п'ятницю на рівні 1946 пунктів. Весь минулий тиждень спостерігалася досить нетипова поведінка індексу, коли її результати практично ніяк не реагували на зміни індексів світових ринків. Ця млявість пояснюється тим, що українські інвестори тимчасово утримуються від інвестування, зберігаючи вільні ресурси для покупки ПДВ облігацій.
Такі очікування, швидше за все, переважатимуть і на цьому тижні. Торги на Українській біржі продовжаться в рамках 1920-1980 з індексу UX без великих обсягів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас