Огляд ринків: Підсумки тижня і тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків: Підсумки тижня і тенденції

Фондовий ринок
515
Основними факторами, що впливають на поведінку світових ринків на цьому тижні, будуть корпоративні результати за 2-й квартал 2010, - вважає глава аналітичного департаменту Eavex Capital Володимир Дінул. Декілька крупних компаній, у тому числі Alcoa, Intel, Google, J.P.Mogran, оголосять свої результати. Ринкам краще, щоб результати перевершили чекання, бо це було б достатнім підтвердженням того, що світова економіка не скочується назад в рецесію.
Сильні фінансові результати компаній особливо важливі в контексті подій, що відбуваються на світових ринках минулого тижня.
За даними аналітиків Eavex Capital, якщо судити з результатів провідних світових індексів - тиждень вийшов досить вдалим. Зокрема індекс Dow Industrial зріс на 5,1% за тиждень, що було кращим результатом практично за весь останній рік.
Аналогічна динаміка простежувалася і по інших індексах. Проте все це відбувалося на тлі того, що інвестори активно забирали гроші з фондів, які інвестують в ринки розвинених країн.
Так наприклад, минулого тижня інвестори вивели 11.6 млрд доларів з фондів спільного інвестування США. Ця сума практично відповідає тій сумі, яка була виведена в травні, під час найбільших проблем з суверенними боргами Європи і невизначеністю, пов'язаною із стабільністю євро. Такий значний відтік грошей може означати, що інвестори все ще не впевнені в невідворотності економічного зростання.
Добрі корпоративні результати напевно створять позитивний фон для світового фондового ринку, принаймні в короткостроковій перспективі. Хоча також очевидно, що бичачий і ведмедячий тренди активно боротимуться один з одним, поки не з'являться чіткіші свідчення стабілізації світової економіки.
Минулого тижня UX індекс збільшився на 4,8%. Позитивну динаміку індексу в понеділок, 5 липня, задало повідомлення про домовленості між українським урядом і МВФ про відновлення співпраці.
Цієї динаміки вистачило на два дні, проте, починаючи з середи, інвестори почали фіксувати прибутки. В результаті позитив перших двох днів торгів змінився безбарвним і малоактивним закінченням тижня.
Динаміка світових фондових ринків буде також визначальним чинником для українських ринків на цьому тижні.
Серед специфічно українських подій хотілося б відзначити наступні:
В п'ятницю, 17 липня, закінчується роад-шоу єврооблігацій українського уряду. Чекання щодо того, наскільки вдалим буде це розміщення, можуть вплинути на динаміку ринку акцій.
На цьому ж тижні публікуватимуться різні статистичні дані від української влади, у тому числі статистика промислового виробництва, будівництва, сільського господарства, роздрібної торгівлі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас