Мінфін США: Китай не маніпулює валютним курсом, але юань, як і раніше, переоцінений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США: Китай не маніпулює валютним курсом, але юань, як і раніше, переоцінений

Валюта
244
Китай не можна вважати маніпулятором валютного курсу, хоча національна валюта країни, як і раніше, переоцінена, виходить з піврічного звіту Міністерства фінансів США, присвяченого питанням міжнародної економіки і валютної політики. Остаточне оформлення документа, поданого в четвер на розгляд конгресу США, відкладалося з квітня поточного року. Протягом всього цього часу влада США вела політику "тихої дипломатії", щоб спонукати КНР зробити курс юаня гнучкішим.
Доповідь включає дані за 2009 рік і частково за перше півріччя поточного. Повний звіт за перші шість місяців 2010 року буде включений в наступний звіт для конгресу, який має бути опублікований в жовтні. Рішення Китаю відмовитися від прив'язки юаня до долара - "важливий крок", йдеться в документі. Проте, "що дійсно має значення, так це швидкість і ступінь, до якої зміцниться юань", вважає глава Мінфіну США Тімоті Гейтнер, слова якого наводяться в звіті.
"Ми в тісній взаємодії з конгресом будемо уважно і на постійній основі стежити за зміцненням ренминби і продовжимо нашу політику розширення експортних можливостей США в Китаї, які надають підтримку сфері зайнятості в США", - підкреслив Гейтнер, який раніше неодноразово піддавався критиці з боку окремих законодавців за недостатньо жорстку позицію стосовно Пекіна.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас