Янукович пропонує обмежити двома строками можливість обіймати посаду голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович пропонує обмежити двома строками можливість обіймати посаду голови НБУ

Казна та Політика
398
Президент України Віктор Янукович пропонує обмежити двома строками можливість обіймати посаду голови НБУ. Відповідний проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Національного банку України" опублікований на офіційному сайті Верховної Ради.
"Одна й та сама особа не може бути головою Національного банку більше ніж два строки підряд. Головою Національного банку може бути громадянин України, який постійно проживає в Україні, має повну вищу освіту у галузі економіки чи фінансів або науковий ступінь у галузі економіки чи фінансів і при цьому має не менше 10 років досвіду роботи в органі законодавчої влади або на керівних посадах в інших органах державної влади та державних органах, які забезпечують проведення та реалізацію державної фінансової, економічної чи правової політики, або на керівних посадах у міжнародних фінансових організаціях, або на керівних посадах у банку, або наукової роботи за фінансовою, економічною чи правовою тематикою та має бездоганну ділову репутацію, зокрема, не має судимості, не погашеної і не знятої в установленому законом порядку", - сказано в документі.
Згідно законопроекту, особа не може бути головою або заступником голови Національного банку, якщо вона має представницький мандат або обіймає чи обіймала посаду керівника органу державної влади та іншого державного органу (якщо не минув один рік з дня її звільнення з такої посади), або є керівником політичної партії чи членом керівних органів політичної партії, або є керівником чи входить до складу керівного органу юридичної особи (за винятком Національного банку), або є прямим чи опосередкованим власником будь-якої кількості акцій (часток, паїв) юридичної особи. На час перебування на посаді голова Національного банку та його заступник зупиняють членство в політичній партії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас