Лукашенко: Білорусія ратифікувала всі договори щодо Митного союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусія ратифікувала всі договори щодо Митного союзу

Казна та Політика
228
Білорусія ратифікувала всі договори щодо Митного союзу, заявив президент республіки Олександр Лукашенко.
За його словами, Мінськ ні на міліметр не відстав у митному союзі ні від Росії, ні від Казахстану, передає радіостанція "Ехо Москви". Тим часом, офіційного підтвердження ратифікації митного кодексу білоруським парламентом до цих пір не було.
Нагадаємо, Президент РФ Дмитро Медведєв 5-6 липня ц.р. він здійснить робочий візит до Республіки Казахстан для участі в засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства на рівні глав держав. У рамках даного засідання пройде саміт Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану.
Росія, Білорусія і Казахстан в грудні 2008 р. уклали ряд угод з митного регулювання в рамках Митного союзу. З 1 січня 2010 р. для трьох країн почав діяти єдиний митний тариф в рамках Митного союзу, а з 1 липня ц.р. повинен був набути чинності Митний кодекс трьох країн.
Однак через невдоволення Білорусії порядком сплати вивізних митних зборів на російські нафту і нафтопродукти питання приєднання цієї країни до Митного кодексу опинився під питанням. В результаті 28 травня 2010 р. Росія і Казахстан домовилися ввести в дію Митний кодекс Митного союзу з 1 липня 2010 р. на двосторонній основі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас