Бойко: Україна збільшила обсяги транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна збільшила обсяги транзиту газу

Енергетика
331
"Підприємствами нафтогазової і нафтопереробної галузей України в січні-травні 2010 року транспортовано 42,2 млрд кубометрів природного газу транзитом, що на 11,3 млрд або на 36,6% більше, ніж за відповідний період 2009 року, і 29,6 млрд кубометрів - споживачам України, що на 4,7 млрд або на 18,9% більше аналогічного показника минулого року", - зазначив міністр палива і енергетики України Юрій Бойко. Про це повідомили в прес-службі ПР.
Раніше Ю.Бойко, коментуючи транзитні можливості України, повідомив, що наша держава має можливість збільшити обсяги транзиту газу на 30 млрд кубометрів. "У нас є технічні можливості збільшення прокачування газу через нашу територію приблизно на 30 млрд кубів", - сказав міністр.
Крім того, Ю.Бойко зазначив, що проведення модернізації української газотранспортної системи дозволить ще додатково збільшити об'єми транзиту газу через територію України. "У нас є вже фактично розроблені проекти з модернізації вітчизняної ГТС, які дозволять при мінімальних капіталовкладеннях, в порівнянні з альтернативними маршрутами, значно збільшити об'єми прокачування російського газу до країн ЄС. Ми продовжуватимемо консультації з Європейським Союзом і російськими партнерами із завантаження нашої ГТС, і це буде також аргументом для подальших дискусій", - зазначив міністр.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас