"Газпром" і "Белтрансгаз" окремо один від одного підпишуть транзитну додугоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і "Белтрансгаз" окремо один від одного підпишуть транзитну додугоду

Енергетика
276
ВАТ "Газпром" і ВАТ "Белтрансгаз" в другій половині дня в четвер дистанційно підпишуть додугоду до контракту на постачання і транзит газу в частині його транзитної складової, повідомило джерело в галузі. Воно підтвердило, що сторони досягли відповідних домовленостей.
Напередодні перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко в середу повідомив, що російська сторона визнала підвищену з 1 січня 2010 року ставку транзиту на прокачування газу по території республіки.
"Додугоду до контракту ми завтра напевно підпишемо. Російська сторона визнала ставку транзиту 1,88 долара за тисячу кубометрів на сто кілометрів", - сказав В.Семашко.
Він також заявив, що таким чином "Газпром" визнав заборгованість за транзит у розмірі $32 млн". Крім того, за його словами, про ставку транзиту російського газу територією Білорусі на 2010 рік він домовився з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.
"Газпром" заплатив Білорусі $228 млн за транзит газу з листопада 2009 року по травень 2010 року за ставкою $1,45 за тисячу кубометрів на сто кілометрів, за оцінкою Мінська "Газпром" повинен був заплатити $260 млн. Білоруська сторона наполягає на збільшенні транзитної ставки цього року до 1,88 долара, в зв'язку з цим "Газпром" повинен буде доплатити за транзит ще $32 млн.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко в минулу п'ятницю заявив, що може перекрити транзит російських вуглеводнів територією Білорусі, якщо "Газпром" не сплатить цю суму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас