Тимошенко має намір оприлюднити рішення Стокгольмського арбітражу у справі "Нафтогазу" та "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко має намір оприлюднити рішення Стокгольмського арбітражу у справі "Нафтогазу" та "РосУкрЕнерго"

Енергетика
574
Лідер Блоку свого імені Юлія Тимошенко має намір оприлюднити текст рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма (Швеція) який 8 червня зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" повернути компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) 12,1 млрд куб. м газу. Про це вона заявила під час засідання опозиційного Кабінету Міністрів.
"Також я б хотіла зазначити, що повністю це арбітражне рішення буде оприлюднено на моєму персональному сайті. Повний текст рішення ще більше розплющить очі на те, що відбувалося в Стокгольмському арбітражі", - сказала Тимошенко.
За словами лідера БЮТ, текст цього рішення свідчить про те, що Україна в особі "Нафтогазу" відмовилася від своїх національних інтересів на користь "РосУкрЕнерго".
Як повідомлялося, 8 червня Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.
Після цього Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом завдання збитку державі у зв'язку з цим рішенням суду.
Раніше БЮТ оприлюднив на своєму сайті договір купівлі-продажу 11 млрд. куб. м природного газу, що знаходилися в підземних сховищах України, укладений між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас