РФ з 1 липня знімає майже 5-річну заборону на ввезення м'яса птиці з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ з 1 липня знімає майже 5-річну заборону на ввезення м'яса птиці з України

Аграрний ринок
353
Россільгоспнагляд з 1 липня 2010 року знімає майже п'ятирічні обмеження на ввезення до Росії з України продукції тваринництва, перш за все, м'яса птиці. Але право на експорт своєї продукції в РФ матимуть лише українські підприємства, включені в список постачальників.
"Лише атестовані російською службою підприємства, які виконують наші вимоги, зможуть експортувати як сиру, так і готову продукцію до Росії", - заявив "Інтерфаксу" керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.
За його словами, "останні інспекції, проведені на Україні, показують, що далеко не всі підприємства готові виконувати російські вимоги". Причина, зокрема, в тому, що Україна гармонізує свої правила з європейськими, "а вони відрізняються від російських".
В результаті право на постачання готових м'ясних продуктів до Росії з 1 липня 2010 року отримало лише ТОВ "Елітекс" (Донецьк). М'ясо птиці і сирі птахопродукти зможуть відправляти до Росії два підприємства - птахофабрика "Снятинськая нова" (Снятин, Івано-Франківська область) і Миронівська птахофабрика (Черкаська область).
Обмеження на ввезення продукції тваринництва з України, у тому числі і м'яса птиці, були введені в кінці 2005 року і на початку 2006 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас