На Львівській митниці відбулись масові звільнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Львівській митниці відбулись масові звільнення

2013
За результатами закритої колегії в Державній митній службі України (ДМСУ), на Львівській митниці відбулись масові ротації. Про це повідомило джерело в Держмитниці, присутнє на колегії.
"Керівництво ДМСУ висловило категоричне незадоволення роботою Львівської митниці в контексті боротьби з корупцією. Внаслідок цього, звільнена більшість керівників пунктів пропуску в зоні діяльності митниці, а також старші змін в цих пропускних пунктах. Піддалось ротації 86% посадових осіб митних постів "Краковець", "Мостиська", "Рава-Руська", "Сокаль", "Броди", "Новояворовськ", "Дрогобич", "Стрий", "Львів-аеропорт". Безпрецедентним в історії ДМСУ є той факт, що для заміщення вакантних посад в пункт пропуску "Краковець" розподілено 25 випускників Академії Держмитслужби. Очікується, що це дозволить перервати сформовані корупційні і кумівські зв'язки", - повідомило джерело.
Також, за даними джерела, за 6 місяців цього року за неналежне виконання службових обов'язків посадовим особам винесено 1 тис. 33 дисциплінарних стягнення, з них: зауважень - 542, виговорів - 451, попереджень про неповну службову відповідність - 40. Звільнено 1249 осіб. Проведено 69 службових розслідувань і 657 перевірок. За результатами таких розслідувань і перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнено 380 посадових осіб (найбільше на Львівській, Ягодинській, Ізмаїльській, Виноградівській, Рівненській, Херсонській та Київській регіональних митницях, а також на Чернігівській і Чернівецькій обласних).
"Присутнім на колегії демонстрували відео, на якому зафіксовані порушення трудової дисципліни і протиправні дії посадових осіб деяких митниць. Зокрема, це Бориспільська, Дністровська, Виноградівська, Ізмаїльська митниці. Втім, голова Ігор Калетник залишився невдоволений якістю службових перевірок можливих корупційних дій, оскільки вважає їх в більшості поверховими. На його думку, кількість притягнених до відповідальності митників дуже невелика і воно жодним чином не співвідноситься з дійсним станом речей", - зазначило джерело.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас