Уряд схвалив проект угоди про безвізові поїздки до Ізраїлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив проект угоди про безвізові поїздки до Ізраїлю

329
Уряд України схвалив проект угоди про двосторонні безвізові поїздки громадян України і Ізраїлю, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів.
"Відповідний проект схвалений розпорядженням уряду на засіданні в середу", - сказали в прес-службі Кабміну.
Як відомо, ідея введення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем почала обговорюватися сторонами ще в 2009 році. Вже на початку 2010 року це питання серйозно обговорювалося і вивчалося в двох країнах на вищому рівні.
Уряд Ізраїлю на засіданні 20 червня доручив міністрові закордонних справ Авігдору Ліберману провести переговори з Україною з приводу безвізових поїздок громадян обох країн.
В березні поточного року міністр туризму Ізраїлю Стас Місежников заявив, що ізраїльська сторона чекає введення безвізового режиму з Україною вже восени поточного року.
В свою чергу, в МЗС України розраховують на завершення всіх процедур з приводу введення безвізового режиму між Україною і Ізраїлем до осені поточного року.
За словами директора департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина, після завершення відповідних внутрішніх процедур уряд України приймає відповідне рішення. Також повинна відбутись зустріч глав МЗС України та Ізраїлю, а після підписання угоди уряди обох країн повинні остаточно затвердити цей документ, а МЗС обмінятися нотами про завершення всіх процедур. Після цього угода про безвізовий режим між Україною і Ізраїлем набуде чинності.
Вартість оформлення ізраїльської візи для громадян України від $17, для громадян Ізраїлю до України - від $30.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас