Російський "Сбербанк" не має наміру купувати українські банки, а розраховує розширити свою мережу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський "Сбербанк" не має наміру купувати українські банки, а розраховує розширити свою мережу в Україні

492
Російський "Сбербанк" має намір розвивати в Україні власну мережу фінустанов і не планує придбання українських банків. Про це журналістам в Ялті заявив Герман Греф під час відкриття в Ялті відділення "Сбербанка" РФ.
"Ми обговорювали цю тему (купівлі українського банку - ред.), поки наш досвід показує, що органічне зростання може бути значно раціональнішим, ніж придбання. У нас досить ресурсів для того, щоб розвинути свій власний бренд, свій власний банк. Купувати якусь стару мережу і потім займатися реінвестиціями в неї - дуже дороге і не завжди виправдане задоволення", - сказав Г.Греф.
"Наші плани - протягом кількох років істотно розширити свою присутність (у Криму і в Україні - ред.). Я думаю, ми будемо тут банком номер один", - заявив керівник російської фінустанови.
Г.Греф також зазначив, що поліпшення відносин між Україною і Росією може призвести до зростання інвестицій в українську економіку.
"Політичне потепління, ймовірно, перейде в істотне зростання інвестицій", - сказав Г.Греф.
На його думку, слідом за "Сбербанком" до України прийдуть російські компанії - його клієнти.
"Так влаштований світ: спочатку приходять фінансові установи, фінансові ресурси, а потім приходять клієнти, ті, хто інвестують", - сказав Греф.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас