Різноспрямоване відкриття фондових бірж у понеділок через декілька хвилин змінило орієнтир на зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різноспрямоване відкриття фондових бірж у понеділок через декілька хвилин змінило орієнтир на зростання

Фондовий ринок
189
Фондові індекси України після різноспрямованої динаміки на відкриття (індекс "Української біржі" - "плюс" 2,8%, індекс фондової біржі "ПФТС" - "мінус" 0,08%) через 20 хвилин узяли орієнтир на зростання: індекс УБ станом на 10:50 кч зріс на 1,65% - до 1962,81 пункту, індекс "ПФТС" - на 0,14%, до 777,76 пункту.
Як повідомила агентство "Інтерфакс-Україна" менеджер з торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "БГ Капітал" Тетяна Чуб, основну підтримку фондовим показникам країни з ранку надала сприятлива кон'юнктура на світових фондових ринках.
"Для глобальних ринків позитивним сигналом стало п'ятничне закриття фондових майданчиків США зростанням індикаторів другий день поспіль. Це свідчить про те, що американські інвестори вірять: боргова криза в єврозоні не вплине на відновлення економіки США", - відзначила в коментарі експерт.
В той же час, додала Чуб, іноземні інвестори, як і раніше, неактивні на українському ринку акцій, а більшість операцій укладають локальні гравці. При цьому, за її даними, незначний попит серед трейдерів мають папери "Луганськтепловозу", що пов'язане з призначеним на 15 червня конкурсом з приватизації підприємства. Проте роздрібні операції по акціях цієї компанії переважають над крупними покупками, а котирування зростають при невеликих обсягах.
В лідерах зростання на відкриття на УБ виступили акції "Мотор Січі" (+8,34%), Ясиновського коксохімічного заводу (+4,48%) і "Луганськтепловозу" (+3,64%). Позитивну динаміку також демонструють акції енергогенеруючих компаній: "Західенерго" (+3,31%), "Центренерго" (+2,3%), "Донбасенерго" (+2,08%).
В лідерах зниження - акції "Житомиробленерго" (-16,52%) і Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (-6,99%).
На фондовій біржі "ПФТС" з ранку найбільший попит мали папери внутрішньої державної позики Міністерства фінансів України. До трійки лідерів за обсягами торгів потрапили також акції Стахановського вагонобудівного заводу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас