В американських сигаретах концерагенів більше, ніж у сигаретах інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В американських сигаретах концерагенів більше, ніж у сигаретах інших країн

294
Науковці з американського національного Центру із контролю і профілактики захворювань зробили висновок, що в сигаретах, вироблених в США, рівень вмісту канцерогенів помітно вищій, ніж в тютюнових виробах, виготовлених у низці інших крупних країн.
В дослідженні, яке проводив Центр із контролю і профілактики захворювань взяли участь 126 курців із двох американських міст, - Баффало і Міннеаполіса, а також із Лондона, Мельбурна та Ватерлоо, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Вікова група досліджуваних від 18 до 55 років і вони викурювали не менше 10 сигарет на день. Для наукових цілей експерти проаналізували хімічний склад недопалків, викурених учасниками дослідження, сигарет найбільш популярних в тій або іншій країні марок: американських Мальборо, Ньюпорт-лайт і Кемел-лайт, канадських Плейерс-лайт і ДюМоріє, англійських Бенсон енд Хеджес і Силк кат перпл, а також австралійських Пітер Джексон і Пітер Стейвесант.
В загальної складності було вивчене більше 2 тисяч фільтрів сигаретних недопалків. З'ясувалося, що вміст канцерогенів в недопалках американських сигарет в три рази перевищує концентрацію тих же речовин у викурених сигаретах з інших країн.
Крім того, в аналізах сечі курців-американців також було виявлено в два рази більше, ніж у жителів інших країн, характерних для тютюну нітрозамінів - речовин, що володіють канцерогенними властивостями. Таким чином, американці, що палять, пропускали через свій організм в два рази більше канцерогенів, ніж курці з інших країн.
Втім, будь-які сигарети не сприяють поліпшенню здоров'я і самопочуття. "Якщо ви хочете, аби всі ці речовини на вас не впливали - киньте курити", - дає пораду представник національного Центру доктор Джим Піркл.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас