Канада б'є рекорди із витрат на безпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада б'є рекорди із витрат на безпеку

Казна та Політика
353
Уряд оприлюднив цифру, яку довгий час тримав у таємниці: до теперішнього часу вже витрачено $833 млн., а загальна сума складе не менше $930 млн.
В канадської провінції Онтаріо готується найдорожчий в історії прийом світових лідерів. 25 червня на курорті Дірхерст, в декількох кілометрах від містечка Хантсвілл, відбудеться саміт країн "Великої вісімки", услід за яким з 26 червня по 27 червня в Торонто відбудеться зустріч глав "Великої двадцятки".
Для гарантування безпеки очікуваних 35 лідерів держав і 10 тис. делегатів в Канаді вжито безпрецедентних за своїми масштабами заходів. У країні організована трирівнева система безпеки, яку утворюють федеральна поліція, поліція Онтаріо і Торонто. Курорт Дірхерст вже обнесений триметровим металевим парканом, закріпленим на бетонних блоках.
Високі витрати фахівці пов'язують з наміром уряду використовувати для можливого розгону демонстрацій дорогі сили поліції замість армії, а також з дуже складним з точки зору забезпечення безпеки рельєфом Дірхерста. На площі менше 5 тис. кв. км. знаходяться 8 тис. великих і малих озер, близько 30 тис. островів, а також скелі і ліси, які мають бути захищені від проникнення потенційних терористів. Вже з 15 червня курорт буде закритий для відпочивальників.
За даними ЗМІ, проведена два роки тому зустріч учасників "Великої вісімки" обійшлася Японії в $381 млн., а на торішній саміт "Двадцятки" Великобританія витратила лише $30 млн. На безпеку Олімпіади у Ванкувері, яка тривала 17 днів, Канада витратила $898 млн.
"Звичайно, всі ми хотіли б, аби вартість гарантування безпеки таких важливих зустрічей була меншою. Але реальність така, що ми повинні прийняти більше делегатів на ці саміти, ніж було атлетів на Олімпійських іграх. Це величезна кількість, і ризики надзвичайно високі. Наші витрати на проведення самітів, на жаль, є реальною сьогоднішньою ціною, і ми заплатили весь необхідний об'єм інвестицій для надійного захисту делегатів", - зазначив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер.
Подібні пояснення для більшості громадян виглядають непереконливо. "Моя реакція на інформацію про витрати була, як і у інших канадців: мільярд доларів - це величезні гроші. Я не упевнений, що гарантування безпеки дійсно коштує так дорого, і сподіваюся, що федеральна влада надасть нам можливість переконатися в зворотному", - повідомив вчора прем'єр-міністр Онтаріо Дальтон Макгінті.
Інформація про витрати на саміти викликала виступ опозиції. "Уряд Канади здійснює безглузді дії. Виділення $1 млрд. на безпеку, а також проведення на $6 млрд. податкових скорочень для корпорацій, які і так приносять прибуток, відбувається в той час, коли канадські родини потерпають від вантажу іпотечних позик", - заявив вчора лідер Ліберальної партії Канади Майкл Ігнатьєв.
"Велика вісімка" - клуб країн з найбільш розвиненими економіками, що включає США, Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, Францію, Росію і Японію. До складу "Великої двадцятки", окрім цих держав, входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Євросоюз, Індія, Індонезія, Китай, Мексика, Саудівська Аравія, Туреччина, ПАР, Південна Корея. Всі ці країни виробляють близько 90% світового ВВП.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас