Уго Чавес офіційно ввів цензуру ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес офіційно ввів цензуру ЗМІ

192
У Венесуелі створено агентство з контролю за поширенням інформації, яке стежитиме за утиском державних інтересів в засобах масової інформації, повідомляють місцеві ЗМІ.
Агентство, що отримало назву Cesna, матиме право забороняти або обмежувати поширення різних повідомлень. Яку саме інформацію агентство Cesna вважатиме загрозою державним інтересам, не повідомляється. Ще одним завданням агентства стане збір, обробка і аналіз вхідних повідомлень.
Останнім часом уряд Уго Чавеса прийняв у Венесуелі низку законів, що підсилюють тиск на опозиційні ЗМІ. Зокрема, місцеві канали з грудня 2009 р. зобов'язані транслювати мови Чавеса і вже зіткнулися із загрозою закриття за відмову передавати повідомлення президента в своєму ефірі.
Чавес оголосив "війну" опозиційним ЗМІ на початку 2009 року. Тоді він заявив, що "брехня і перебільшення" про діяльність уряду Венесуели, які нібито транслюються в приватних засобах масової інформації, істотно знижують рівень схвалення політики керівництва країни в населення. Згодом декілька телеканалів і радіостанцій з різних причин було позбавлено ліцензій.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас