Аналітики: Продаж нафти з дисконтом позитивно вплине на доходи "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Продаж нафти з дисконтом позитивно вплине на доходи "Укрнафти"

Енергетика
305
Аналітики компанії "Тройка Діалог Україна" прокоментували ситуацію зі світовими цінами на нафту, а також зв'язок вартості нафти з акціями "Укрнафти".
Внутрішня ціна на сиру нафту у розмірі 69 дол./бар., що всього лиш на 3% нижча за поточні ціни на російську нафту Урал (Urals) і на 6% нижче WTI Cushing, є дуже хорошою ціною для України і, таким чином, позитивна для "Укрнафти". У порівнянні з попередніми невдалими торгами, "Укрнафта" знизила стартову ціну на 17% з 84 дол./бар., що свідчить про готовність продавати нафту. Поточні знижки на світові ціни близькі до найнижчих, які коли-небудь досягались в Україні. Торги були першими у рамках нового закону про бюджет, що змушує державні компанії продавати нафту за наближеними до імпортних (Урал) цінами. Крім того, нові торги відбулися на УФБ, а не на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ). Цікаво, що сировина була придбана компаніями, близькими до Привату. Якби не було покупця на ринку, новий закон зобов'язав би "Нафтогаз України" купувати нафту.
Наразі середня ціна на сиру нафту "Укрнафти" на 2010 рік складає 54 дол./бар., це враховуючи знижку 29% на російську нафту Урал, що трохи менше, ніж наші припущення стосовно 30% знижки на цей рік. Ці дисконти є основними драйверами для вартості акцій "Укрнафти", і якщо тенденція невеликих знижок триватиме протягом року, то це буде мати позитивний вплив на доходи компанії і може вплинути на цільову ціну на акції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас