Буде систематизовано всі скарги підприємців на ДПА та митницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буде систематизовано всі скарги підприємців на ДПА та митницю

Казна та Політика
555
В найближчий час податківці і митники спільно з асоціаціями бізнесу систематизують всі скарги, які надходять від підприємців відносно роботи представників цих державних органів.
Як повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка, про це він заявив вчора під час наради з представниками бізнес-кіл, Державної податкової адміністрації України і профільних відомств.
Тігіпко переконаний, що паралельно з підготовкою нової редакції Податкового кодексу і дерегуляцією економіки Кабінет міністрів України повинен налагодити відносини бізнесу і податкових органів, завданням яких повинні стати не покарання за неправильне ведення обліку і звітності, а надання допомоги підприємцям в грамотному підрахунку і своєчасній сплаті податків.
"Настав час змінити філософію відносин влади і бізнесу. Потрібно створювати такі умови, аби підприємці платили податки. Ми ж зі всіма працюємо, як з порушниками. Чим довше це продовжуватиметься, тим гірше збиратимемо податки", - підкреслив Тігіпко.
За словами віце-прем'єр-міністра, вже найближчим часом відбудуться наради з представниками Державної податкової адміністрації, митної служби і асоціацій бізнесу, на яких будуть систематизовані всі скарги, що надходятьвід підприємців відносно роботи представників цих державних органів.
"Ми повинні конкретно з'ясувати чого стосуються порушення, систематизувати їх і визначити, які заходи необхідно прийняти, аби швидко їх усунути. Сьогодні від розмов потрібно йти далі і включати відповідні механізми і в центрі, і на місцях, аби отримати результат, який задовольнить і бізнес, і владу", - заявив Тігіпко.
Віце-прем’єр-міністр ініціював проведення таких нарад в областях і PFзначив, що особисто контролюватиме усунення бар'єрів, які стримують розвиток бізнесу.
На думку Тігіпка, якнайшвидше повинна запрацювати і Міжвідомча експертна рада з вирішення спірних питань відносно вживання податкового законодавства при Державній податковій адміністрації України.
"Якщо ми не розбиратимемося, не слухатимемо бізнес, то реакцію від нього отримаємо дуже швидко, і реакція ця буде - тінізація. Якщо ми хочемо мати додаткові надходження до бюджету, то повинні чути, чого потребує бізнес", - підкреслив Тігіпко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас