Генпрокуратура РФ: Родичі чиновників теж мусять звітувати про доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура РФ: Родичі чиновників теж мусять звітувати про доходи

Казна та Політика
169
Генпрокуратура РФ виступає за розширення кола родичів держчиновників, які в обов'язковому порядку повинні подавати декларацію про доходи, заявив заступник генпрокурора РФ Ернест Валєєв.
В даний час подавати щороку декларацію про доходи і майно, окрім самих держчиновників, зобов'язані їхні дружини, чоловіки й неповнолітні діти.
"З метою боротьби з корупцією необхідно внести зміни до чинного законодавства, зобов'язавши братів, сестер і племінників держчиновників також щороку подавати декларацію про доходи", - сказав Валєєв на засіданні комітету Ради Федерації з правових і судових питань.
За словами заступника генпрокурора РФ, необхідно також посилити відповідальність чиновників за отримання необґрунтованих або нелегальних доходів, зокрема, в разі, якщо їх майнове становище явно перевищує їх офіційний дохід.
Валєєв також проінформував сенаторів про стан злочинності в Приволзькому федеральному окрузі. За його словами, в 2009 році зростання пов'язаних з корупцією злочинів склало 7% в порівнянні з 2008 роком. Всього прокурори зафіксували близько 14 тисяч правопорушень, дві тисячі з них мають корупційну спрямованість.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас