Відомі нові подробиці аварії під Смоленськом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомі нові подробиці аварії під Смоленськом

Казна та Політика
5573
Органи, які розслідують причину аварії літака президента Польщі Леха Качиньського, оприлюднили нові подробиці трагедії, передає “Lenta.ru”.
Як уточнює агентство, мовний самописець зафіксував слова одного з пілотів. Виходячи із розшифрованому запису, екіпаж літака не може бути основною причиною аварії.
Згідно самописцю, перед аварією один з пілотів попереджає, що посадка неможлива.
“Сідати в цій ситуації неможливо”, - наводить слова пілота агентство.
Нагадаємо, що раніше представники Міждержавного авіаційного комітету заявили, що виходячи з розшифровок чорного ящика, стало відомо і про перебування в кабіні літака ще двох невідомих осіб. Пізніше особи цих людей удалося встановити, але з етичних міркувань було вирішено не називати цих людей.
Проте, розслідування справжніх причин аварій президентського літака триває. Як повідомляє “РБК”, глава Міждержавного авіаційного комітету Тетяна Анодіна заявила, що фахівцям не вдалося виявити якісь технічні несправності літака, які могли б призвести до подібної аварії. Двигуни літака працювали до останнього моменту, навігаційна система теж була в нормі. Фахівці уточнили, що паливо в баках літака було цілком достатньо для відходу на будь-який інший запасний аеропорт.
Російські експерти наполягають, що не знайшли жодних помилок в роботі диспетчерів аеропорту Смоленськ-Північний, а ось штурман польського літака мав мало досвіду і налітав всього 30 годин. Росіяни упевнені, що не варто відкидати версію тиску на пілотів з боку президента і чиновників, проте польська сторона спростовує цю можливість.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас