Тігіпко: Новий податковий кодекс покращить умови для підприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Новий податковий кодекс покращить умови для підприємництва

Казна та Політика
1462
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що новий податковий кодекс покращить умови для підприємництва. Про це він заявив на нараді з питань підготовки нового проекту податкового кодексу за участю представників Міністерства фінансів, Міністерства економіки, бізнес-асоціацій і експертів Світового банку та Німецької консультативної групи, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
На думку С.Тігіпка, основним стратегічним завданням реформування податкової системи України є зниження фіскального навантаження на економіку та підвищення конкурентоздатності країни.
За словами С.Тігіпка, кодекс передбачатиме суттєве зменшення податкового навантаження на малий та середній бізнес. "Насамперед, ми повинні впорядкувати законодавчу базу. Крім того, необхідно спростити адміністрування податків, зокрема зблизивши бухгалтерський та податковий облік. Ще одне завдання - зменшення обсягів статистичної звітності для підприємців. У комплексі ці заходи дадуть змогу серйозно поліпшити умови ведення бізнесу в Україні", - вважає С.Тігіпко.
Він також висловив переконання, що новий податковий кодекс може набрати чинності вже з 2011 р. "Ми плануємо влітку передати проект податкового кодексу до Верховної Ради України. Крім того, ми маємо намір винести проект документа на публічне обговорення за участю експертів та самих підприємців", - зазначив С.Тігіпко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас