Податківці зашкодили штучному формуванню податкового кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці зашкодили штучному формуванню податкового кредиту

Казна та Політика
770
Податкова міліція, в рамках широкомасштабної операції "Бюджет", зашкодила штучному формуванню податкового кредиту ризиковими підприємствами для підприємств-вигодоотримувачів майже на 6 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі ДПА України.
За час проведення операції, яка була розпочата 9 квітня 2010 року, на 2700 підприємствах-вигодоотримувачах тривають перевірки, за результатами яких донараховано 19,4 млн грн., з яких стягнуті 3,3 млн грн., зменшено збитків на 218 млн грн. і, заявлених до відшкодування, сум ПДВ на 126 млн грн.
За результатами перевірок порушено 10 кримінальних справ, з яких за ухиляння від сплати податків (ст. 212 УК України), - 4, по ст.191 КК України - 3.
Як повідомив перший заступник голови - начальник податкової міліції ДПА України Віктор Шейбут, головним завданням операції "Бюджет" є наведення ладу в системі адміністрування ПДВ. Цей податок досі був найбільш криміналізованим.
"В заявлених сумах на відшкодування ПДВ часто йдеться про використання фіктивних підприємств, "транзитерів", банкротів, використання схем нетипового експорту т.д. Тому наше завдання - розібратися з безпідставним формуванням податкового кредиту третіми особами", - підкреслив Віктор Шейбут.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас