АМКУ рекомендував міністерствам утриматися від переведення рахунків підпорядкованих держпідприємств у держбанки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував міністерствам утриматися від переведення рахунків підпорядкованих держпідприємств у держбанки

Казна та Політика
324
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував Міністерству транспорту та зв'язку, Міністерству палива та енергетики, Міністерству вугільної промисловості, Міністерству аграрної політики та Міністерству з питань житлово-комунального господарства України утриматися від переведення рахунків підпорядкованих державних підприємств та відомств у державні банки. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
АМКУ вважає, що така рекомендація підвищить конкурентність на ринку банківських послуг. На сьогодні ринок банківських послуг є достатньо конкурентним, оскільки в Україні діє 175 банків, 18 з яких віднесені до найпотужніших банківських установ. Водночас банками державної власності є лише ВАТ "Державний ощадний банк України", АТ "Укрексімбанк", ВАТ "АКБ "Київ", АТ "Родовідбанк" і ПАТ АБ "Укргазбанк".
Тому, у разі переведення рахунків усіх державних підприємств, агентств, бюро, центрів та інших державних структур, підпорядкованих зазначеним міністерствам, у державні банки може кваліфікуватися комітетом як антиконкурентні дії органів влади.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас