ПР визнали фальсифікацію голосування за "харківський пакт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР визнали фальсифікацію голосування за "харківський пакт"

Казна та Політика
2087
Глава Тернопільської обладміністрації, народний депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий не брав участі в голосуванні щодо ратифікації Угоди про продовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ в Україні і визнав факт фальсифікації з використанням його картки, заявляє Всеукраїнське об'єднання "Свобода".
Прес-служба "Свободи" наводить скорочену стенограму виступу Сухого на сесії Тернопільської облради: "Ви мене звинуватили в тому, що допустив зраду національних інтересів. Це моя картка допустила зраду національних інтересів. Того дня, коли дане питання голосували, я був в Підгайцях цілий день. Заяву про припинення повноважень народного депутата я написав ще 16 квітня. Це не моя провина, що вона досі не виноситься на голосування і не розглядається комітетом".
В повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Тернопільської облради, також передані слова Сухого про те, що 27 квітня він був не у Верховній раді, а в Підгаєцькому районі, і "голосувала за "харківські угоди" моя картка".
У зв'язку з цим "Свобода" вимагає від Генпрокуратури перевірити особисту участь в голосуванні 27 квітня всіх народних депутатів. До завершення слідства пропонується усунути від посад представників апарату Верховної ради, які допустили голосування "мертвих душ".
6 квітня 2010 року народний депутат фракції Партії регіонів був призначений главою Тернопільської обладміністрації.
Раніше повідомлялося, що за ратифікацію угоди про продовження оренди Севастополя проголосували депутати, які фізично були відсутні в Україні.
Так, депутат -"регіонали" Сергій Ківалов і Сергій Головатий у вівторок вранці були в Страсбургу, де вони брали участь до ПАРЄ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас