Мінфін має намір випустити єврооблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір випустити єврооблігації

Казна та Політика
229
Міністерство фінансів України розглядає можливість проведення публічного розміщення єврооблігацій в середині червня.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра фінансів України Андрій Кравець сьогодні журналістам.
"Вихід на публічний ринок можливий в середині червня", - сказав Кравець.
При цьому він не уточнив обсяг випуску і терміни обігу облігацій. У той же час, на думку Кравця, доцільно проводити випуск єврооблігацій терміном звернення 10 років, номінованих в доларах США. Стосовно вартості залучення ресурсів Кравець відзначив, що, швидше за все, вона буде нижча 8%.
Також Кравець не відкидає можливості проведення Міністерством фінансів закритого розміщення єврооблігацій до середини червня, і повідомив, що вже зараз ведуться переговори з деякими великими європейськими банками.
"Зараз ведуться переговори з великою кількістю банків", - сказав заступник міністра фінансів.
Нагадаємо, 18 березня ц.р. Кравець повідомляв, що Міністерство фінансів не відкидає, що публічний випуск євробондів України може відбутися в травні-червні поточного року.
За його словами, двома найважливішими передумовами виходу на зовнішній ринок є прийняття реалістичного бюджету на поточний рік і відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.
В Мінфіні також заявляють, що останнє поліпшення рейтингів України міжнародними рейтинговими агентствами є хорошою передумовою для формування прийнятної ціни на запозичення України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас