Японія вже бачить світло в кінці дефляційного тунелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вже бачить світло в кінці дефляційного тунелю

Казна та Політика
276
Відновлення економіки Японії почало позначатися і на дефляції, тиск якої поступово слабшає, але центральний банк повинен зберегти ліберальну кредитно-грошову політику, щоб остаточно подолати всі проблеми, вважає заступник глави Банку Японії Кійохіко Нісимура.
"Перші промені світла пробиваються крізь густий туман дефляції, - цитує агентство Bloomberg виступ Нісимури. - Відновлення економіки, що почалося навесні 2009 року, можна вважати таким, що поширилося на ціни лише тепер".
Думка Нісимури збігається з раніше озвученою позицією глави ЦБ Японії Масаакі Сіракави, що дозволяє розраховувати на поліпшення прогнозу ВВП і інфляцію Японії цього місяця.
"Стагнація економіки, яка виявляється в дефляції, є глибоко укоріненою проблемою, - відзначив Нісимура. – Дуже важливо підтримувати ліберальні умови на грошово-кредитному ринку, незважаючи на те, що їх ефект не помітний відразу".
Споживчі ціни без врахування свіжих продуктів харчування в Японії скоротилися в лютому на 1,2% в порівнянні з тим же місяцем 2009 року. Падіння цін триває 12-й місяць поспіль і, як очікується, триватиме до кінця фінансового року, що завершується в березні 2012 року. За прогнозом Банку Японії, зниження базових цін складе у фінансовому році, який закінчиться 31 березня 2011 р., 0,5%, в наступному фінроці - 0,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас