У Новій Зеландії росте обсяг покупок з використанням пластикових карт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новій Зеландії росте обсяг покупок з використанням пластикових карт

Фінтех і Картки
153
Обсяги покупок населенням Нової Зеландії товарів з використанням кредитних, дебетових і дисконтних карт зросли в березні на найбільшу величину за 2 року на тлі збереження Центральним банком країни оболікових ставок на рекордно низьких рівнях.
Грошовий обсяг угод з електронних карток виріс на 2,1% у порівнянні з лютим, що стало найбільшим збільшенням з листопада 2007 р. Про це говориться у звіті Статистичного управління Нової Зеландії. Крім витрат на паливо і в автосервісах, обсяг операцій збільшився на 2,2% - це рекордне значення за 5 років.
Відновлення рівня витрат з використанням пластикових карт є черговою ознакою того, що економічне зростання у Новій Зеландії повинен прискоритися цього року. Глава місцевого ЦБ Алан Боллард зберігав основну облікову ставку на рівні 2,5% із квітня 2009 р. і минулого місяця заявив, що не має наміру збільшувати вартість запозичень до середини поточного року.
Економіка країни зросла на 0,8% в IV кварталі минулого року, показавши найвищі темпи росту протягом двох років, згідно з урядовим звітом, опублікованим минулого місяця.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас