Бакієв запропонував перенести столицю Киргизії в Джалал-Абад або Ош — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бакієв запропонував перенести столицю Киргизії в Джалал-Абад або Ош

Казна та Політика
416
Президент Киргизії Курманбек Бакієв запропонував перенести столицю республіки з Бішкека в Джалал-Абад або Ош. Про це повідомляє РІА Новості із посиланням на заяву глави держави. У розмові з журналістами Бакієв не виключив, що в Джалал-Абаді або Оші можуть з'явитися нові органи влади.
В даний час президент Киргизії перебуває на півдні республіки. Повідомлялося, що в понеділок, 12 квітня, він виступив перед своїми прибічниками на мітингу в Джалалабадській області. Бакієв заявив, що не вважає легітимним тимчасовий уряд, який сформували опозиціонери після безпорядків у Киргизії. Президент також підкреслив, що представники нової влади є "бандитами і вбивцями".
Антиурядові акції протесту почалися в Киргизії 6 квітня. Вони переросли в масові безпорядки, в результаті яких загинули 79 осіб. Пізніше уряд країни пішов у відставку. Влада перейшла до опозиції, яка сформувала тимчасовий уряд на чолі з Розою Отунбаєвою. Нову владу підтримали армія і міліція.
Президент республіки Курманбек Бакієв свої повноваження скласти відмовився. Він заявив, що не визнає своєї поразки. Він також додав, що продовжить керувати країною. Повідомлялося, що тимчасовий уряд Киргизії запропонував Бакієву гарантії безпеки в обмін на заяву про відставку. Нова влада підкреслила, що не збирається заарештовувати президента.
Пізніше тимчасовий віце-прем'єр Алмаз Атамбаєв заявив, що операція з затримання Бакієва вже готується. Також 12 квітня посольство США в Бішкеку поширило прес-реліз, в якому йдеться, що дипмісія не планує надавати президенту Киргизії притулок або сприяти йому у від'їзді з країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас