ЄК пояснила Україні неможливість одночасного вступу до Митного союзу з Росією і створення ЗВТ із ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК пояснила Україні неможливість одночасного вступу до Митного союзу з Росією і створення ЗВТ із ЄС

704
Європейська комісія пояснила Україні неможливість одночасного вступу до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. Про це повідомив заступник генерального директора Генерального директорату "Європейська політика сусідства" Єврокомісії Хьюг Мінгареллі, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.
"Якщо Україна повинна буде приєднатися до цього Митного союзу, стане надзвичайно складно для цієї країни сформувати зону вільної торгівлі із ЄС. Оскільки формування Митного союзу означатиме, що Україна приєднається до спільних зовнішніх тарифів з трьома країнами, торгівля яких з ЄС дуже мало лібералізувала. І, боюся, ми потрапимо в безвихідь", - сказав він.
"З нашого боку ми абсолютно відверті з українською владою відносно наслідків, до яких це призведе", - додав представник Єврокомісії.
Разом з тим він припустив, що країни, які хочуть бачити Україну членом Митного союзу, розуміють можливі наслідки такого кроку для Києва.
"Ті, хто чинить тиск, аби Україна приєдналася до Митного союзу, прекрасно знають, якими будуть наслідки", - сказав Х.Мінгареллі.
Як повідомлялося, Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду 5 березня 2007 р., а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 р. На саміті Україна-ЄС 9 вересня 2008 р. було вирішено, що нова угода матиме назву "Угода про асоціацію" і включатиме створення зони вільної торгівлі.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас