Мексиканські економісти збільшують свої прогнози зростання 2010 р. вже четвертий місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мексиканські економісти збільшують свої прогнози зростання 2010 р. вже четвертий місяць поспіль

Казна та Політика
133
Мексиканські економісти збільшують свої прогнози зростання 2010 р. вже четвертий місяць поспіль, оскільки стрибок експорту та покращення внутрішнього попиту сприяє цій другій в Латинській Америці економіці відновитися з найгіршої від 1932 р. кризи.
Відповідно до середньої оцінки опитаних центральним банком країни 32 економістів, валовий внутрішній продукт Мексики цього року збільшиться на 4,1%. Це більше, ніж було на підставі опитування, опублікованого 1 березня (3,9%) та в листопаді 2009 р. (2,93%). Прогнози щодо інфляції зростають другий місяць поспіль: аналітики очікують збільшення споживчих цін на 5,28% цього року порівняно з 5,21% попередньої оцінки.
Morgan Stanley у своїй записці до клієнтів повторив свій попит на ставки відсотка з запозичень на рівні 4,5% до кінця року, хоча заявив, що стабільно висока інфляція може змусити Банк Мексики невдовзі підняти вартість запозичень.
Більші очікування зростання ВВП в опитуванні центрального банку збігаються з минулотижневим прогнозом Міністерства фінансів. Мексиканська економіка дістає вигоди від зростання продаж у США, куди спрямовують близько 80% мексиканського експорту, та збільшення внутрішнього попиту після скорочення ВВП на 6,5% минулого року.
Рецессія в США завдала шкоди мексиканській економіці минулого року, оскільки спад експорту спричинив скорочення робочих місць та зменшення виробництва.
Песо закінчить рік з курсом 12,7 за дол., твердить дослідження ЦБ. Нині його курс зріс до 12,2492 за дол. (на 0,4%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас