Обама: Курс юаня повинен бути ринковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Курс юаня повинен бути ринковим

Валюта
329
Президент США Барак Обама виступає за ринковий курс китайської національної валюти. Про це повідомив прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс.
Президент неодноразово заявляв, що курс юаня “має бути ринковим”, зазначив Гіббс, відповідаючи на питання про обговорення валютної політики Пекіна, що продовжуються, між США і КНР в світлі суботнього рішення міністра фінансів США Тімоті Гейтнера відкласти вердикт американської влади відносно монетарної політики Пекіна.
Раніше очікувалося, що відповідна оцінка Білого дому пролунає в черговому піврічному звіті фінансового відомства США, вихід якого заплановано на 15 квітня.
Нагадаємо, США звинувачують КНР у валютному маніпулюванні, наполягаючи, що курс юаня повинен визначатися ринком, а не встановлюватися керівництвом КНР в прив'язці до американського долара. Проте в суботу Конгрес США затримав публікацію доповіді з питання про те, чи є Китай маніпулятором національної валюти.
Як пояснив глава американського мінфіну Тімоті Гейтнер, він скористається зустрічами міністрів фінансів і глав центральних банків G-20, а також американо- китайським економічним діалогом, аби спробувати переконати Китай змінити курс юаня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас