Французькі міністри зможуть користуватись приватними літаками тільки з дозволу прем'єра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французькі міністри зможуть користуватись приватними літаками тільки з дозволу прем'єра

Казна та Політика
158
Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон заборонив всім членам кабінету користуватися приватними літаками без його особливого дозволу.
Уряд надіслав всім міністрам вказівку про те, що віднині вони повинні переважно користуватися "залізничним транспортом або регулярними авіарейсами" і обов'язково просити дозвіл Матіньона (офіційної резиденції прем'єр-міністра Франції) для того, щоб літати "бізнес-літаками комерційних авіакомпаній", повідомила в п'ятницю французька газета "Вен мінют".
Таке розпорядження, зазначає видання, послідувало за історією, що викликала великий резонанс в країні, з поїздкою держсекретаря Франції з питань співпраці Алена Жуайанде на Мартиніку для участі у міжнародній конференції із сприяння у відновленні Гаїті, де в січні стався сильний землетрус.
Повідомлялось, що 22 березня держсекретар вилетів на конференцію на приватному літаку. Політ в обидва боки обійшовся скарбниці у 116,5 тис. євро. Жуайанде пояснив свій крок украй щільним графіком: 23 березня він повинен був головувати на форумі, а вранці наступного дня брати участь в засіданні ради міністрів в Парижі.
За даними газети, напередодні Ф.Фійон запросив до себе держсекретаря у зв'язку з цією історією. Вибачення Жуайанде були прийняті прем'єром. Проте, як пояснили в його апараті, віднині вдаватися до послуг комерційних компаній членам кабінету буде дозволено лише у виняткових випадках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас