Естонія підтверджує прагнення приєднатися до зони євро з 1 січня 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія підтверджує прагнення приєднатися до зони євро з 1 січня 2011 року

Валюта
138
Офіційні особи в Естонії підкреслили, що намір їх країни з 1 січня 2011 року приєднатися до зони євро залишаються незмінними, повідомляє агентство dpa. Посилаючись на дані статистичного відомства, вони відзначили, що в 2009 року обсяг дефіциту в Естонії становив лише 1,7 відсотка, що значно нижче максимальної планки в 3 відсотки, установленої відповідно до норм пакту стабільності.
У нинішньому році Естонія теж очікує дефіциту в цілком припустимому обсязі 2,2 відсотки, однак уже в 2013 році Таллін має намір повернутися до часів профіциту. Незважаючи на настільки високі як на теперішній час цифри, в Естонії визнають, що рішення про прийом до зони євро в остаточному підсумку залежить від Європейської комісії і Європейського Центробанку, відзначає dpa.
Канцлер ФРН Ангела Меркель 26 березня зробила підбадьорливу заяву на адресу Талліна. Після завершення саміту ЄС у Брюсселі вона підкреслила, що нинішні проблеми зі членом єврозони Грецією не підірвуть шансів Естонії. "Критерії прийому для країн, що прагнуть увійти в зону євро, не змінилися, - цитує слова федерального канцлера агентство Reuters. - Для Естонії не буде висунуто ніяких додаткових умов".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас