Калєтнік: Держмитниця зможе виконати урядові плани з надходження до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Калєтнік: Держмитниця зможе виконати урядові плани з надходження до бюджету

Казна та Політика
130
Держмитниця зможе виконати урядові плани з надходження до бюджету. Про це повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік.
Калєтнік відзначив, що Держмитниця зможе виконати план по додатковому надходженню до бюджету 20 млрд грн за рахунок митного оформлення імпортних товарів.
За його словами, основною проблемою низьких надходжень до бюджету є відсутність нормального декларування імпортних товарів. Калєтнік відзначив, що імпортери разом з деякими митниками не декларують справжню вартість імпортних товарів, занижуючи митну вартість, або оформлюючи її як інший вид товару.
Так, за його словами, лише 3% оформленого взуття є з натуральної шкіри і таким чином 97% взуття оформлюється за ціною 1-2 дол. "Якщо взяти хоча б 50% цих товарів і привести до реальної митної вартості, то навіть за мінімальною вартістю можна отримати 22-30 дол. за пару. Якщо взяти 1 контейнер взуття, то там може знаходитися 7-8 тис. пар взуття, то навіть з мінімальною вартістю 22-30% можна отримати 56 тис. грн податків з контейнера", - сказав Калєтнік.
За його словами, оформлення за реальною митною вартістю призведе до значного скорочення контрабанди, що дозволить розвиватися внутрішньому ринку і призведе до збільшення доходів у держбюджет.
Калєтнік повідомив, що ситуація з митною базою знаходиться у складному стані, зокрема 50% товарів, що імпортуються в Україну не занесені в митну базу. "Ми не знаємо, що завозиться в Україну", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас