Мінторгівлі КНР запропонував російським біржам торгувати юанями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінторгівлі КНР запропонував російським біржам торгувати юанями

Валюта
301
Заступник міністра торгівлі Китаю Гао Хучен запропонував російським біржам торгувати юанями, а фондовим майданчиках КНР - рублями, повідомляє "РБК daily".
В той же час заступник голови Банку Росії Віктор Мельников заявив, що російська влада готова вивчити офіційну пропозицію китайського керівництва. Деталі майбутньої угоди, за словами російського чиновника, обговорюватимуться під час його поїздки до Китаю в квітні 2010 року.
Наразі невідомо про тип майбутнього котирування. Торги можуть здійснюватися як безпосередньо (юань-рубль), так і в прив'язці до курсу американської валюти. Курс юаня зараз залежить від курсу долара, тому динаміка російської валюти відповідатиме динаміці рубля по відношенню до долара США.
На думку видання, торгівля юаня на російських майданчиках дозволить гравцям хеджувати китайську валюту від ризику її переоцінки.
КНР продовжує залишатися одним з ключових зовнішньоекономічних партнерів Росії. На Піднебесну припадає близько 13% імпорту і 5% російського експорту.
Разом з тим, сьогодні стало відомо про те, що між Пекіном і Мінськом була досягнута домовленість про використання у взаємних розрахунках національних валют двох республік. Відповідну угоду підписали Національний банк Білорусі (НББ) і Народний банк Китаю (НБК).
Такий крок покликаний розширити економічні зв'язки, збільшити торговий обіг і активізувати інвестиційну діяльність між двома країнами, відзначається в заяві НБК. Подібне рішення сприятиме придбанню юанем статусу розрахункової валюти в міжнародних торгівельних операціях, сказано в документі.
В березні 2009 року два Центробанки уклали угоду про трирічний валютний своп у розмірі 20 млрд. юанів/8 трлн. білоруських рублів /$2,9 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас