Скасовано розпорядження уряду Тимошенко про реєстр податкових накладних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасовано розпорядження уряду Тимошенко про реєстр податкових накладних

Казна та Політика
4611
Кабінет міністрів скасував розпорядження, прийняте урядом Юлії Тимошенко від 23 вересня 2009 року №1178, яким передбачалося введення реєстрації податкових накладних платників податку в Загальному реєстрі податкових накладних.
Відповідну постанову уряду "Про внесення змін, скасування і визнання такими, що втратили силу, деяких актів Кабінету міністрів України" від 24 березня 2010 року №278 розміщено на сайті уряду в четвер.
Як повідомлялося, раніше екс-президент В.Ющенко своїм указом №872 припинив дію вказаного розпорядження уряду про реєстр податкових накладних. На думку глави держави, уряд перевищив свої повноваження, фактично змінивши механізм сплати податку на додану вартість (ПДВ) і формування податкового кредиту, що можливо лише шляхом внесення змін до законодавства.
Розпорядження №1178 передбачає впровадження реєстрації податкових накладних платників податку в Загальному реєстрі податкових накладних. При цьому покупець, згідно з розпорядженням, втрачає право на податковий кредит відповідно до податкової накладної, якщо сума ПДВ, згідно з накладною, не відображена продавцем в податковій декларації або продавець не провів у повному обсязі розрахунки з бюджетом по такій декларації.
Підприємці та юристи піддали різкій критиці це рішення уряду, оскільки Кабмін фактично поставив покупця в залежність від дій продавця (постачальника) і, як наслідок, побічно ввів відповідальність однієї сторони по зобов'язаннях іншої за нарахування і сплату ПДВ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас