Економіст: Котирування ринку знову випередили курс інтервенцій НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст: Котирування ринку знову випередили курс інтервенцій НБУ

Валюта
1409
Котирування українського валютного ринку в середу знову випередили курс інтервенцій Національного банку України (НБУ).
Про це сказав в коментарі економіст компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов.
За його словами, в середу гривня зміцнилася на істотних 0,35%, завершивши торговельну сесію котируваннями 7,9150-7,9195 грн../дол. НБУ в черговий раз відмовився йти на таке активне зміцнення національної валюти. До кінця торговельної сесії Нацбанк вийшов на ринок із заявкою на покупку валюти за курсом 7,9301 грн../дол.: курс його інтервенцій зміцнився лише на 0,1%.
Блінов пов'язує потужний ревальваційний тиск на ринку з тим фактом, що у вівторок уряд розмістив облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на суму 1,1 млрд. грн. Середа була останнім днем розрахунку за ці ОВДП, і покупці продавали іноземну валюту, аби закрити операції. Економіст прогнозує, що попит на українські облігації знизиться, оскільки прибутковість з них вже становить 11%-13%, тоді як лише місяцем раніше вона перевищувала 20%.
Таким чином, вважає Блінов, березень може стати місяцем, в якому спостерігатиметься найсильніше перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на міжбанківському валютному ринку за весь 2010 рік. З початку 2010 року гривня зміцнилася до долара на 1%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас