ЄЦБ збереже до кінця року вимоги до паперів, які приймаються як застава при кредитуванні банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ збереже до кінця року вимоги до паперів, які приймаються як застава при кредитуванні банків

Казна та Політика
138
Європейський центральний банк (ЄЦБ) збереже вимоги, які зараз існують до рейтингів паперів, що приймаються ним як забезпечення при кредитуванні банків, до кінця 2010 року, заявив глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше, повідомляє агентство Bloomberg.
"Рада керівників ЄЦБ має намір залишити вимоги для паперів, що приймаються в забезпечення, незмінними до кінця року - вони повинні мати мінімальний інвестиційний рейтинг "BBB-", - заявив глава європейського ЦБ, виступаючи в Європарламенті в четвер.
В січні 2011 року, за словами Тріше, ЄЦБ представить нову систему класифікації паперів, що приймаються ним.
"Це вклад ЄЦБ у вирішення проблем Греції, - зазначає колишній економіст ЄЦБ, який зараз працює в Nomura International Plc. Лоран Більке. - Це спосіб Центробанку заявити про необхідність забезпечення певної підтримки Греції".
ЄЦБ планував повернутися до докризових вимог до рейтингів паперів вже наприкінці 2010 року. Грецькі облігації не могли б використовуватися як забезпечення в тому випадку, якщо б рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги країни до рівнів інших агентств.
Заява Тріше свідчить про намір ЦБ відмовитися від своєї позиції, оголошеної в січні, котра передбачає, що "Центробанк не змінюватиме свою політику заради якоїсь однієї країни".
Грецькі облігації дорожчають в четвер на заявах Тріше. Прибутковість дворічних бондів знизилась під час торгів на 9 базисних пунктів - до 4,9% річних.
В своєму виступі глава ЄЦБ також знов зазначив, що поточний рівень базової відсоткової ставки в регіоні - 1% річних - відповідає ситуації в економіці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас